Wiersma Culinair trekt aandacht tijdens Frituurfestival Achterwerk Groningen

Op 12 oktober was Wiersma Culinair aanwezig op ”Frituurfestival Achterwerk” in de stad Groningen. Tijdens dit festival presenteerde chef-kok Foppe Wiersma zijn zwierkalfsburger, zeewierpatat en speciale zeewiersaus. Ouderwetse snacks en sauzen in een nieuw jasje met zeewier.

Foppe Wiersma bereidt het, samen met de broers Mendelt en Berend Tillema bedacht hij het. Foppe: ”Het is niet haalbaar om al het ongezonde voeding simpelweg af te schaffen of het nooit meer te eten. De kunst zit hem in het gezond maken van het ongezonde frituureten, zonder dat dit ten koste gaat van de smaak”. Om deze nieuwe manier van denken naar de buitenwereld kenbaar te maken, kon door het publiek op het festival geproefd worden.

In de patat van Wiersma Culinair zit 5% zeewier. Zeewierpatat smaak niet anders dan reguliere patat, maar bevat door deze toevoeging wel veel nuttige voedingsstoffen. Zeewier zit namelijk boordevol vitaminen en mineralen. Zo is zeewier bijvoorbeeld erg goed voor de schildklier. Ook heeft zeewier een ontstekingsremmende en ontgiftende werking op het lichaam.

Op het festival waren veel studenten aanwezig uit Groningen. Met name vegetariërs hadden wel oren naar de zeewier-specialiteiten van Wiersma Culinair. Zeewier is namelijk een goede vervanger van vlees. Foppe: ”Naast dat zeewier een bron is van eiwitten, zit het ook bomvol vezels, vitamine B en mineralen als ijzer, jodium en calcium. Hierdoor is zeewier een geweldige vleesvervanger”.